BLANTERVIO103

Kumpulan Cerita lucu Bahasa Jawa Percakapan Koplak Bikin Ngakak

Kumpulan Cerita lucu Bahasa Jawa Percakapan Koplak Bikin Ngakak
08 May 2019
Cerita lucu bahasa jawa - Indonesia merupakan sebuah negara besar dengan keanekaragaman budaya,bahasa dan suku. Dimana masing masing dari suku bahasa tersebut memiliki ciri khas nya masing masing terutama dalam hal cerita lucu khas daerah, salah satu suku terbesar di indonesia adalah suku bahasa jawa. Oh iya lur, penulis tidak akan membahas masalah seperti apa wong jowo itu, dalam postingan ini admin hanya akan fokus berbagi tentang percakapan dalam bahasa jawa yang lucu lucu saja.

Cerita lucu bahasa jawa

Dalam hal dialog percakapan diantara orang orang jawa tentu memiliki ciri khas dan dialek,bayolan,lawakan dan jargon masing masing antara jawa yang satu dengan yang lainnya . Jika selama ini apa yang kita dengar tentang orang jawa adalah sifat mereka yang pemalu,lemah lembut ( khusus nya jawa tengah ) .

Namun jangan lupa suku jawa juga sama dengan suku lain yang memiliki kata lucu yang umum nya dalam bahasa jawa kasar. Berikut kumpulan cerita lucu bahasa Jawa dalam bentuk percakapan koplak yang tentu nya bikin kita ngakak saat membaca nya:

Cerita lucu bahasa Jawa dasar pitek pekok

Paino,  bujangan tanggung setengah ABG seng usiane baru 46 tahun kui kerjo karo pakde tarno ' bos juragan pitek kampung paleng sugeh nang deso'.
Isuk mruput sekitar jam 8 an,  paino seng sek tas tangi dicelok karo bos e,  karo setengah jengkel perkoro durong ngopi karo ngudut Moro lah paino nemoni bos e.

Paino:  njeh boss,  enten nopo nggeh?
Boss:  iki mau enek pesenan 50 ekor pitek babon,  terno saiki yo..  Nyoh iki alamate...

Paino:  njih bos,
( pitik e ditaleni nang kiwo 25 ekor, 25 sisa e ditaleni nang tengen.

Nyuper motor Bebek dewean durong ngopi, durong ngudut, setengah ngantok mergo mambengi bar nonton jaipongan nang ndeso sebelah.
Ehhh,,  Moro Moro mak bedunduk ra sadar ono watu gede nang pinggir dalan di tabrak....
Bruaaakkkkkkk.......
Paino ndlosor nyemplong nang paretan,  ora mek gor kui,  pitek seng ditaleni nang motor mau yo do ucul kabur kabeh.
Bukane bingong opo nguber pitik e,  paino malah ngguyu cekakak an.

Wong wong seng nang dalan weroh teros takon
Warga:  mas sampean kok malah ngguyu?  Pitek mu kae lho do ucul kabeh ! .
Paino:  bene kang! ,  tenang ae.  Pitek e Kate kabor nang ndi?  Wong alamate tak gowo.

Pancingan Ben ora jomblo

Jare wong tuo biyen, nek wes rabi suwi tapi durung duwe anak. kudu dipancing ngopeni anak e wong liyo....
opo coro iku ampuh kanggo wong seng jomblo suwi ora duwe bojo , kudu dipancing ngopeni bojone wong liyo....?

Pembahasan :
orang orang jawa khusus nya angkatan 90 an ( seperti penulis ), pasti pernah juga mendengar petuah dari para orang tua bahwa jika ada sepasang suami istri yang sudah lama menikah ( mungkin sudah belasan tahun ) namun belum memiliki momongan , bisa melakukan beberapa cara untuk memancing datang nya anak ke mereka dimana salah satu nya itu dengan mengadopsi anak orang lain.

Sekarang timbul pertanyaan, apakah pancingan ini juga berlaku buat para jomblo karatan yang belum juga diberi pasangan ? pancingan nya seperti apa ? ....
mungkin bisa dengan melalui istri orang dulu kali ??....

malam minggu jomblo ra usah kluyuran

Malem minggu sing ora duwe pasangan ra usah melu melu kluyuran ngalor ngidul , ngetan ngulon ra jelas !.....
Tiwas ngrusak aspal tok, ngentek ngentek ne jatah bensin subsidi...
kluyuran jugo paling mek gor planga plongo to...

Pembahasan :
diatas merupakan kalimat jargon sindiran lucu bahasa jawa tentang cowok jomblo. Sudah jadi pengetahuan umum kalau malam minggu itu malam nya anak muda buat kluyuran , kluyuran nya kemana lagi kalau ga ngapel. lha itu kalau buat mereka yang punya pacar !, buat yang masih ngejomblo mending dirumah saja daripada ngluyur ga jelas ngehabisin jatah bensin subsidi dan bikin cepet rusak jalan aspal saja,... kan kasian pemerintah ........!

Lucu bahasa jawa gagal rabi kok nesui aku? salah ku nang ndi ?

Deingi awan bar luhuran aku ( penulis red ) dolan gone koncoku ' mahmud jenenge' .  Wes dadi kebiasaan ku lak nang omahe dek e langsung nyelonong ae mlebu nang kamare.
lha, pas nang ngarep pintu kamare kuaget aku, piye ra kaget wong moro moro mak bedunduk ketoro raine seng .... ( amet, ora nggenah kui ) belepotan air mata karo umbel .
aku        : lho lho lho..... koe ngopo mod kok ngguyu ngguyu dewe koyok wong edan ngantek umbelan ngeneki
mahmud : woooo, konco cap asu ki !, nanges iki ku cok......
( karo sesenggukan dek e ngomong koyo ngono )

aku : iyo iyo .... sory stroberi guyon iki lho. ... kowe nangisi opo ? jian persis blejet bocah cilik awakmu . ngopo, pitek mu seng babon kae mati neh ?
mahmud : aku diputusi karo sutinah lurr... loro tenan atiku .. huhu huuu , padahal bulan sesok ape tk lamar dek e
 ( nangise tambah banter )
aku : yoalah mod mod, katek melas men nasib mu ki .... kejadian iki persis koyok seng di omong ne simbah ku biyen :'' pacaran wes suwi tapi gagal rabi iku ibarat oreo seng wes kadung dicelup di puter , didilat tapi gak sido di pangan '' . ehh,... tapi wes tau tok ambong to sutinah kui mod ?

prankkk........... ( asbak koco mlayang hamper keneng raiku )
mahmud : diancok .....! muleh kon .....

diuser ngene ki yo terpaksa ku klitih klitih balek . seng dadi pertanyaan ku ngantek saiki aku ga paham, salah ku nang di kok si mahmod ngantek nesu nesu karo aku yo lur ?

Guyonan jowo malaikat pencabut nyawa

Paidi karo paijo bengi bengi peteng dedet nyolong jeruk nang kebone pak lurah. Pas ijek oleh setengah karung, moro moro enek asu njenggong, wong loro kui langsung mlayu ngeciprit wedi selak konangan.
Tekan ngarep gerbang kuburan angker, jeruk e tibo nggelundong tibo loro, tapi ditinggal mergo kesusu selak ape ndelik neng mburi benduso timbang konangan.

Diangen angen wes aman, paidi lan paijo njur bagi hasil.....
'' aku siji.... kowe siji
aku siji.... kowe siji
aku siji kowe ... siji ...''
ngono teros nganti ora sadar lan ono wong liwat, yoiku si kasdi sing ketepak tas muleh ndelok wayang kulit nang bale deso.

Saking kaget lan mridinge keungu suoro aneh teko njero kuburan angker .... : '' aku siji... kowo siji  aku siji.... kowe siji ....''
Kasdi langsung mlayu marani omahe mbah jolo ( dukun ahli perdemitan nang ndeso ) karo ngos ngosan pucet ndeprok dengkule meh protol. banjur kasdi crito perkoro suoro nang kuburan angker mau.

Mbah jolo penasaran, njur langsung ngajak kasdi ngindik neng ngarep gerbang kuburan karo ita itu. ora wedi blasss.....
Tekan ngarep kuburan si kasdine ora wani mlebu, sikile keder karo ndeprok gocek an sarunge mbah jolo mergo jek panggah krungu suoro ; aku siji.... kowe siji ... aku siji .... kowe siji .
Kasdi : mbah niku nopo suoro malaikat itung itungan nyowo menungso sing sampun dicabut ajeng dilap0rne dumateng gusti seng moho kuoso nggeh ?
takon kasdi bisik bisik gemeteran keweden
mbah jolo : mboh ku dewe yo ora paham

ora suwe, ono sworo meneh teko njero kuburan... : '' iki wes rampung kabeh , saiki kari loro neng ngarep kuburan ngarep gerbang kuburan kae, sopo seng njipok ? kowe opo aku ?

mbah jolo lan kasdi : ' wah ..... blaen ...... !
njenggirat kaget , mbah jolo saknaliko mlumpat kaleh mlayu kepontal pontal , tibo tangi nganti ra kroso sandale pedot.... sarunge mlorot
kasdi : mbah tunggu mbaahhh.... entenii .. mbahh...
( karo nanges kepoyoh poyoh ! )

Resep kue teko kulit gedang maknyuss

Iki resep kusus kanggo ibu ibu yo lur ( bapak bapak minggir sek) ,  punguten kulit gedang /pisang seng isi ne wes di pangan,  daripada di buang eman eman mending digawe cemilan.  Carane?  Para simbok siapke bahan bahan koyok seng tak tulis nang isor iki:

  • Kulit pisang jenis opo ae,  diutamakne seng wes mateng warna kuning, supoyo cita rasane maknyus
  • Banyu kapur secukupe 
  • Jeruk nipis 
  • 150 gram tepung Terigu
  • 50 gram tepung gandum 
  • Gula pasir
  • Uyah secukupe 
  • 2 biji ndok pitek kampong 
Cara gawene:  
Kulit gedang di kom disek nganti 2 jam, lak uwes angkat teros tires no ( di angen angen ke ngantek Gareng) .  Lak wes Gareng tetesi kulit gedang mau karo jeruk nipis supoyo baune wangi 

Nah,  lek uwes sampean camporke bahan bahan liane mau teros diadok nganti roto.  Lak wes roto lebok ke kulit gedang mau nang jerone teros goreng nganti mateng.  

Coro penyajiane:  
Lak uwes mateng kabeh,  delehen nang piring,  pendelik ono sekitar 5 menit teros di laten siji siji, bar kui buangen ojo nganti mbok pangan,  ora enak lur sumpah.  
Moso kulit gedang Kate mbok pangan,  nggragas men lo,  ngirit yo ngirit tapi yo ojo nemen ngono la,  koyo wedok ae!  

Ojo protes lho, tonggo ku wes njajal gawe,  ora enak blass jare..  

Supardi play boy anyaran 

Supardi lungguh dewek an nang bar,  koncone seng jenenge udin mlebu karo ngegandeng cewek 5 ayu ayu.  Teros lungguh nang kursi,  gayane ngebosi koyok rojo minyak,  guyon cekakak an karo cipika cipiki.  

Supardi mbaten:  ' kapan yo nasib ku iso koyo si udin ki? , lha q wong wedok siji ae ra gablek. 

Kebetulan pas udin lagi mlaku dwek an nang sebelah pardi,  kesempatan takon... 
Supardi:  din,  piye caramu kok iso ngrentengi wedok ayu ayu ngono kui? Padahal raimu yo podo remek e koyok aku. 
Udin:  ojo crito crito yo!  Tak kandani rahasiane,  sesok sesok lak awakmu dolan Rene meneh begitu awakmu lungguh nang bar ' uncalno kunci mobil nang meja bar.  Mengko mesti wong wedok2 podo marani '.  
Supardi:  tapi aku ora duwe mobil,  duwe ku mung motor butut gek knalpote sering ucul pisan 
Udin:  selow,  awakmu mong perlu gantungan karo kunci mobil palsu tok di... 

Sebulan kemudian..... 
Supardi Moro nang bar,  gaya petentang petenteng wes persis koyok juragan uyah entok orderan.  Pas tepak nang ngarep mejo bar di uncalno kunci sak gantungan Ferrari neng duwur mejo.... 
Gak ono reaksi Babar pisan.... 

Kunci di jupuk meneh teros dikantongi.... 
Bareng ono wong wedok liwat....  Kunci di uncalno meneh nang duwur mejo...  
Ga onok reaksi meneh,  malah diguyu..... 

Udin seng ket mau ngawasi marani pardi karo mbisiki :  
" PArdi,  awakmu iki lo kok cek goblok e nemen men.  Copot ten disek helm j king sepeda motor mu kui!!!!  ".


Nah buat sobat janganbingung,  yang mungkin sedang mencari referensi ide cerita lucu bahasa Jawa, mungkin percakapan Jawa lucu diatas bisa menjadi pilihan.
Pengen bayolin temen dengan jargon atau guyonan khas Jawa,  monggo di coba......


Share This Article :
blog hiburan

TAMBAHKAN KOMENTAR

7441261847952770074